vineri, 27 septembrie 2013

O masa calda

“O zi minunata, o experienta ce iti inunda sufletul de bucurie si speranta! Fiecare zambet al copiilor a fost cea mai mare multumire posibila. Am plecat atat de impacata si de fericita, zambeam pe strada singura Daca acum o saptamana acest proiect era doar un gand de al meu, azi s-a implinit cu ajutorul unor oameni minunati ce au crezut in el! Un mare MULTUMESC tuturor celor implicati (in orice fel)!!!” 3 mai 2013

Asa spunea Lavinia Albu dupa prima masa calda oferita copiilor nevoiasi.
De atunci proiectul se desfasoara, cu bucurie, in fiecare vineri, la restaurantul GEODEL din strada Dealului, Sibiu.

De ce acest proiect?
Ne-a unit dorinta de a ajuta copiii ce au nevoie. De-a lungul timpului am reusit, cu ajutor si implicare din partea comunitatii sa facem diverse pachete cu alimente, haine si jucarii pentru familiile nevoiase din Sibiu. Cu fiecare campanie realizam ca este un bine pe termen scurt, iar acei copii au nevoie de mai mult.



Cat costa? 
La masa calda participa 13 copii din familii nevoiase din Sibiu. Meniul unui copil este de 8 lei. Pana acum copiii au primit periodic hainute, jucarii, pachete de sarbatori, tort si daruri de 1 iunie, rechizite pentru gradinita si scoala. Pe langa servitul mesei, copiii povestesc cu voluntarii Maini Unite-membrii ai asociatiei, cei mici sunt ajutati de catre voluntari sa manance. Cateva ore pe saptamana, copiii au parte de o atmosfera calda, primitoare, prieteneasca si bineinteles de o masa calda.

Cum poti ajuta?
Proiectul a fost sustinut din donatiile membrilor Maini Unite si donatii din partea unor oamenii minunati ce si-au dorit sa contribuie la buna continuare a acestui proiect.

Alatura-te si tu celor carora copiii le spun la final, “saru’mana pentru masa”.

Adopta un copil – mai exact, poti plati masa unui copil timp de un an sau 6 luni sau cat vei dori.
1 an: 8 lei x 48 saptamani = 384 lei (pe care ii poti oferi in transe)
6 luni: 8 lei x 24 saptamani = 192 lei (pe care ii poti oferi lunar sau in transe)

Pomenire – am avut pana acum persoane care au dorit sa ofere o masa copiilor in memoria cuiva drag. Un calcul simplu: 8 lei x 13 copii = 104 lei.

Zi de nastere – te poti bucura de ziua ta daruind bucurie unor copii. Fa-le cinste cu o masa calda de ziua ta! Copii vor pleca de la masa cu burtica plina, iar tu vei avea parte de un cadou de suflet.

Orice suma e importanta pentru proiect, orice ajutor, ghetutele si hainutele ce i-au ramas mici copilului tau, o jucarie cu care copilul tau nu se mai joaca si care e animata de catre un copil care nu are de unde alege. In acest fel daruiesti mai mult decat lucruri, daruiesti bunatate si speranta acolo unde nu e, dar si responsabilitate copilului tau – daca este mai mare il poti implica in acest proiect, sortandu-si jucarii pentru a le dona, invatandu-l sa daruiasca si sa aprecieze ceea ce are.

Cei 13 copii
Sunt copii din familii nevoiase, pe unii i-am ajutat in campaniile noastre precedente, altii ne-au fost recomandati de catre Serviciul Public de Asistenta Sibiu. Au varste cuprinse intre 2 si 12 ani. Sunt copii care apleaca farfuria de ciorba sa-si incarce lingura, sunt copii care nu spun “mie asta nu-mi place” atunci cand vad mancarea. Sunt frati care ii ajuta pe cei mai mici sa manance, desi noi suntem acolo sa-i ajutam, ei stiu ca trebuie sa se descurce.

Proiectul in viitor
Ne dorim un proiect binecrescut, iar noi toti sa fim sprijinul celor pe care ii vrem mai tarziu cu buna crestere si pregatire pentru viata. Visam la un centru de zi, unde acesti copii sa primeasca pe langa hrana si ajutor la teme, activitati frumoase specifice varstei. Stim ca este greu, insa acum cateva luni nu credeam ca vom putea sustine proiectul in fiecare saptamana.

Multumim
Am intalnit oameni minunati care ne-au sprijit si carora le multumim, fiecare donatie a contat pentru copii. Le multumim tuturor, in numele copiilor care spun o data pe saptamana “saru’mana pentru masa”.

Fii si tu parte dintre cei care se bucura cand pot ajuta!
Donatii se pot face in contul de mai jos, cu mentiunea: “pentru masa calda”

Asociatia “Maini Unite” Sibiu 
CUI 30124370 /26.04.2012 
CONT RO37 RZBR 0000 0600 1456 4956 
Raiffeisen Bank – Ag.Brukenthal Sibiu

Un comentariu: