joi, 29 martie 2012

Victoria

Victoria are 5 luni și este din Caracal. La o vârstă la care alți bebeluși zâmbesc celor dragi, umplându-le sufletele de bucurii, Victoria se luptă să învingă o boală rară și extrem de gravă: sindromul Sturge Weber. Mămica ei nu s-a gândit niciun moment pe timpul sarcinii, că bebe ar putea suferi de ceva. Sarcina a decurs normal, ecografiile au arătat ca va fi un bebeluș sănătos. Victoria a avut la naştere 3,8 kg şi un hemangiom bilateral gigant pe faţă şi pe scalp – care urma să fie rezolvat în timp. La cererea părinților, medicii au facut o ecografie transfontanelară pentru hemangiom. Ecografia a ieşit normal, nu s-au văzut calcifieri la nivel cerebral.Însă, la aproape 3 luni, au început problemele.

În 24.12.2012 Victoria a făcut primele convulsii tonico-clonice pe partea stângă, crize care s-au manifestat prin rigiditate musculară, contracții musculare violente și pierderea cunostinței. A fost trimisă la un spital din București, unde i s-a facut CT, în urma căruia s-a constat că leziunile cerebrale erau destul de evidente, iar diagnosticul pus a fost crunt: sindrom Sturge-Weber. În urma acestor convulsii, Victoria a fost extrem de afectată în dezvoltarea psihomotorie (nu își mai putea ține căpuțul, nu avea reacții la stimuli vizuali și auditivi). În timp, a început să își revină, dar a rămas cu hemipareză pe partea stângă. Medicul neurolog a refuzat sa îi efectueze RMN Victoriei deoarece, în opinia sa, diagnosticul a fost pus și nu mai era nimic de facut. În plus, a informat părinții ca sindromul Sturge-Weber este o boala a cărei evoluție nu poate fi stopată cu absolut nimic și numai Dumnezeu îi mai poate ajuta. Tot același medic i-a prescris Victoriei o cantitate prea mare de Depachin (medicament anticonvulsiv) care i-a periclitat viața, mai mult decât a făcut-o boala în sine, până în acel moment.

În urma unor analize de sânge, recomandate de medicii din Caracal, s-a constatat că nivelul trombocitelor din sânge era extrem de scăzut. Astfel, în februarie 2012, Victoria a ajuns la spitalul Gomoiu din București. După mai multe investigații, medicii de acolo au constatat că trombocitele scăzuseră din cauza faptului că Victoria avea o cantitate otrăvitoare de Depachin în sânge, care i-ar fi putut provoca moartea.

La recomandarea medicilor de la spitalul Gomoiu, în martie 2012, Victoriei i s-a facut RMN cu substanţă de contrast. În urma RMN-ului, s-a constatat că emisfera dreaptă prezintă malformații vasculare și nu ii permite nici emisferei stângi să se dezvolte normal.

 În prezent, căutam medici în străinătate care pot interveni chirurgical pentru ca boala să nu afecteze și cealalta emisferă, sănătoasă. Victoria vrea să trăiască șă să zâmbească și ea, ca alți copii, celor dragi, să le umple sufletele de bucurie. Orice ajutor e binevenit, fii alături de o fetiță care luptă să-și onoreze numele: Victoria!

Contul pentru donații din țară deschis la Agenția Hurmuzachi Group Unirea București: Nițu Livia Alina RO85BRDE441SV18704394410
Pt. donații din străinătate: RO85BRDE441SV18704394410




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu